Ledare på UngdomsOas

Vad kul att du vill vara ledare på Ungdomsoas 2020!

Om du redan har varit i kontakt med någon i lägerledningen kan du fortsätta läsa nedan. Om inte, börja med att höra av dig till Samuel som är ledaransvarig!
Samuel Göransson  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 073 100 96 61
Vad kul att du vill vara med!

Att vara ledare i Ungdomsoas är en viktig uppgift, vi värdesätter din betydelsefulla insats och vi är så TACKSAMMA för att du vill vara med.

Som ledare är du en stor trygghet för våra deltagare, någon man kan vända sig till om man har frågor och som kan ge stöd i olika situationer. Dessutom är du en viktig förebild​ för våra deltagare. Ungdomsoas är också underordnat Oasrörelsen och vi har värderingar som vi värdesätter.

Vi tror på ett ​tjänande ledarskap​. Jesus tjänade de människor han mötte. På ett Ungdomsoas-läger är det viktigt att vi hjälper varandra i olika arbetsuppgifter och hjälper våra deltagare. Vi vill uppmuntra dig till att se och spendera tid med lägerdeltagarna. Det kan även uppstå olika situationer där det behövs snabb hjälp i akuta situationer, då är det viktigt att vi visar villighet och hjälper varandra för att lägret ska fungera och bli så trivsamt som möjligt för alla.

Ungdomsoas vill framhålla att ​Bibeln är Guds Ord till oss människor​. Vi ser därmed att du som ledare håller Bibeln för sann, trovärdig och värd att leva efter. Det finns absolut utrymme för olika tolkningar av olika Bibelställen, men vår förväntan är att våra ledare tror och förstår att Bibeln talar till oss idag och att det som står i den ska tas på allvar och följas.

Som kristen är ​församlingsgemenskapen​ mycket viktig. Det är vår tro att vi som kristna är kallade att leva i gemenskap med varandra. Församlingen är en plats där vi tillsammans kan växa i tro, där vi får kraft från den Helige Ande och varandra och där vi får möta Gud i Ordet, nattvarden och i tillbedjan. Vi tror att det är det bästa för varje kristen att tillhöra en församling och vill att du tillhör en församlingsgemenskap.

Ungdomarna växer upp i ett samhälle med många olika budskap om hur man ska vara och vad man ska göra. Ungdomsoas tror att ​sex har sin plats i äktenskapet​ mellan man och kvinna och vill därför att ledare på våra läger delar denna uppfattning och inte lever i samboförhållande. Om du tidigare har haft sex eller bott sambo, men har ändrat din värdering är du absolut välkommen att vara ledare! Vi tycker att det är viktigt att frågor från ungdomarna om sex och samlevnad bemöts med omsorg och förståelse. Ingen ska känna sig dömd eller kränkt om man haft sex, vi vill förmedla Guds kärlek till varje person.

Vi vill uppmuntra dig att komma med feedback, frågor och synpunkter till dina teamledare och till lägerledningen. Samtidigt är det viktigt att alla ledare i de olika teamen också accepterar de beslut som teamledare och lägerledningen fattar. I Ungdomsoas anförtror vi lägerledningen och teamledarna med ett ​andligt ansvar och andligt ledarskap​, därför är det viktigt att detta respekteras.

Bön är bra och kraftfullt! ​Genom bön växer vi tillsammans och Gud kan göra stora saker genom våra böner. Som ledare kommer du att leda i bön. Vi uppmuntrar dig till att innan och under lägret be för deltagare, ledare och lägret i allmänhet. Våra läger är beroende av bön.

Som ledare ska man vara minst ​20 år gammal​.

 

Praktisk info

För ledare gäller följande:

- Ledarnas förläger börjar kl 15 på söndagen den 19:e juli.
- Lägret slutar för ledare på söndag förmiddag den 26:e juli, runt kl 11:30.
- Vi tar ut en ledaravgift om 330kr vilket är ungefär kostnaderna för maten under lägret.

Utdrag ur belastningsregistret

Du som är ledare på läger som Ungdomsoas anordnar ska visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Du kommer vara ledare bland minderåriga och vi är ansvariga för att värna om lägerdeltagarnas bästa under lägret. Blanketten hittar du på följande länk https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/ och där står det hur du ska gå tillväga. Ifall du vill behålla en egen kopia på registerutdraget så beställ två stycken och skicka ena kopian till oss!

I bekräftelsemailet på ledaranmälan hittar du adressen som du ska skicka registerutdraget till.