Youngstersledare

För dig som har ett hjärta för att barn ska få lära Jesus eller vill växa i ledarskap finns möjligheten att kombinera Ungdomsoas läger med att vara barnledare på Youngsters.

Beskrivning om Oas och barnledare

Varje år har Oasrörelsen sommarkonferens. Det finns tillfällen för både vuxna, unga och barn att få träffas, ha roligt, och få undervisning! Konferensen ger många tillfälle till att få växa i sin personliga tro till Gud! Det är inte bara viktigt för de äldre, utan även för de små! Det är fantastiskt att få vara med och dela tron och tankarna med barnen!

Som barnledare får man höra barnens tankar, nyfikenhet, ge en trygghet och vara med och hänga med dem! Det kommer mellan 300-500 barn på denna konferensen, så vi behöver vara många som hjälps åt! Vill du vara med?

Frågor

- Vad innebär det att vara barnledare och varför är det viktigt?
Man är med barnen under deras planerade aktiviteter under onsdag, torsdag och fredag förmiddag, i de olika åldersgrupperna som är mellan 0-14 år. Det viktiga är att man blir sin barngrupps trygghet under veckan. Du blir den de förlitar sig på, hejar på och är med. Och du blir även en stolpe i deras tro, när de får dela sin tro med dig!

- Vilka är kraven för att vara barneldare?
Man ska vara allt från 15-95 år, gilla barn och älska Jesus! Man behöver även vara van att ta lite ansvar.

- Är det mycket ansvar eller svårt?
Man har ansvar för en egen barngrupp på ca 8 barn och följer med den gruppen på barnens redan planerade aktiviteter. Det är andra ledare som har koll på vad som händer och vad som ska göras. Så man är många på plats. Men man får öva sig och vara beredd på en snabb lösning, en enkel lek eller ett roligt snack i väntan i kö eller liknande.

- Vilka dagar och tider gäller?
Onsdag, torsdag och fredag (24-26 juli) mellan kl 9.15-12.00 är själva dagarna som grupperna med barnen är. Men vi startar upp med en samling för alla medarbetare på tisdagen den 23 juli kl 13.30 med info, bön och undervisning tillsammans. Under lördagen 27 juli så firar vi alla tillsammans en stor festhögmässa där barnens är tillsammans med sin grupp en kort stund.

- Vem tar jag kontakt med för att veta mer?
Lennart Henricsson: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                 www.oasrorelsen.se
Josefine Fröjmark: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                      ”Youngsters kanal” på YouTube

Anmälan som Youngstersledare

Två saker måste du göra för att anmäla dig som youngstersledare:
1. KRAV: Skriv ett kort brev om dig själv och skicka med kontaktuppgifter till en referensperson och maila in till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
2. Välj gruppen Youngstersledare när du anmäler dig på Anmälningssidan här på ungdomsoas.se.
Klart!

fårvichans 600