Resenärer berättar

Åsa Torelund berättar om resan

DSC 1818Inspiration och uppmuntran till en personlig relation med Gud. Se alla platser där Jesus växte upp, gick och levde. Riktigt underbart gäng som tillsammans lär känna Gud och varandra. Alla får åka med! En resa inte bara för Jesus, utan med Jesus. Lätt bland de bästa resor som jag har gjort! 

Har du någon gång varit sugen på att få en mer levande bibelläsning? Att faktiskt personligen kunna relatera till platser och situationer som beskrivs i Bibeln? Det har jag. Resan till Israel gjorde detta möjligt för mig och har inte bara gett mig en mer levande bibelläsning utan har även hjälpt mig bättre förstå hur Jesus levde sitt liv. Vart han bodde och vad han gjorde. 

Under en veckas tid fick jag bokstavligen vandra i Jesu fotspår.
Det var ett land, ett riktigt gott gäng, ett grymt Johannes-team, en rad massa intryck och en Gud som gjorde resan till mer än ett ”gott” minne. Det är svårt att sätta ord på känslor och på vad hjärtat säger. Men jag gör ett försök.


Tänk på alla de gånger som du antingen har hört eller läst om de olika händelser som Bibeln beskriver och så plötsligt är du själv på plats. Så var det för mig. Till exempel, under nattvarden i Getsemanes trädgård gick det upp för mig vad Jesus verkligen gjorde på korset. Att vara där Jesus själv tillbringade sin sista natt, bad och blev förråd. Mitt hjärta fick en större längtan efter det som Jesus faktiskt dog för – ett liv i överflöd. Att Gud älskar mig så mycket att han vill ge mig det absolut bästa. Eller sjunga lovsång på Gennesarets sjö och tänka att det var på denna sjö som Jesus GICK på vattnet! Wow! Hela känslan av att vara på platser där Jesus undervisade är mäktig, som till exempel i synagoga i Kafarnaum. Att tänka att Jesus kanske snubblade över samma tröskel som jag själv gjorde fick mig att inse hur mänsklig Jesus faktiskt var. Att han var 100% Gud men också 100%  människa. 

Eller känslan av att stå på det berg där Jesus för 2000 år sedan peppade och sände ut sina lärljungar att gå ut i hela världen och faktiskt förstå att Jesus säger detsamma till mig idag. Nu är jag hemma i Göteborg och jag tackar Gud för veckan i Israel. En vecka som har styrkt min relation med Gud och som har gett mig en större längtan att få vandra i Jesu fotspår även här på hemmaplan i Sverige. Om jag fick chansen att åka en gång till, skulle jag ta den direkt. Utan tvekan. För evigt tacksam är jag! Och funderar du som läser detta på att åka, kan jag bara säga en sak: ÅK!

Anthon Berg berättar om resan

IMG 0496 9Varför anmälde du dig till resan?
För jag har hört så många som pratat om att man gärna vill åka till Israel. Det är en resa man längtar efter, men som många inte gör. Folk har sagt att det är helt underbart där. Så jag tänkte lite, nu eller aldrig! Jag får köra det nu, så slipper jag tänka på det resten av livet. Lite så tänkte jag ungefär:)

Blev du nöjd?
Oja! Lätt bästa resan som jag gjort! Det var som att komma hem till en kompis!


Beskriv några minnen?
Döda havet var jättebra! Att komma till Västra muren var också enormt! Den var fet! Jag stod och gapade i en halvtimme och bara kollade mig runt! Det var maffigt, mäktigt!
Och gemenskapen med alla på olika sätt! De nya människorna man träffade.

Beduiunlägret mitt ute i öknen var också WOW. Man bara står och kollar ut i ingenstans, inser att man kan bo där ute. Det är väldigt coolt. Man fick inblick i kulturen på Gamla testamentets tid. Och man fick inblick i hur det var på Jesu tid. 

Har resan fått betyda något för din tro? Och i så fall vad?
På det sättet att jag förstår mer. När jag läser i Bibeln så berättas det om de olika platserna, det gör att när jag läser Bibeln så vet jag nu vad de pratar om. Bibeln blir klarare av att resa till Israel! Nu kan jag se Bibelns landskap framför mig!

Vad var bäst med resan?
Alltså, utan de människorna som fanns på resan, utan reseledarna så hade resan inte alls varit samma. Det var fina människor som var med!

Jag rekommenderar väldigt mycket att åka dit!

Citat från andra resenärer

 ”Gud har gjort mycket under resan och jag tycker att Bibeln och alla berättelser har blivit så ycket verkligare. Jag har lärt mig mycket och jag tycker ni har varit väldigt duktiga på att undervisa och svara på frågor. Det har varit så häftigt att se Jesu hemstad på jorden och jag känner mig verkligen berörd. Ni som ledare har varit väldigt duktiga på att möta oss personligen och kollat hur vi mår och hur vi har det. Det uppskattar jag mycket!”

”Hela min syn på området har förändrats! Jag mer pepp på att läsa alla berättelser nu. Har redan rekommenderat resan till någon. Den har verkligen förändrat mig, allt på resan.”

”Lovsång och tillbedjan öppnade mina ögon för hur intim och nära relation jag får ha med min himmelske far. Samtal, undervisning, bön och bibelläsning har gjort att jag fått ett sundare perspektiv på mitt liv. Och så har jag ju fått gå runt i det heliga landet! Att både få undervisning och vistas i Israel en vecka lämnar en inte oberörd.”

”Stort tack till er båda Johannes och Johannes! Ni har gjort ett fantastiskt jobb och visat er vara otroligt kunniga! Ni är väldigt entusiastiska och det lyser om er! Hoppas ni gör fler resor så att andra får möjlighet att komma med.”